JU Gimnazija Zivinice

Skolske novosti

view:  full / summary

K O N K U R S za prijem u radni odnos nastavnika i strucnih saradnika u osnovnim i srednjim skolama Tuzlanskog kantona

Posted by Ilija Lučić, prof. on August 6, 2014 at 10:55 AM Comments comments (0)

K O N K U R S

za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona

Anketni listovi za vjeronauku/historiju religije i naziv maternjeg jezika

Posted by Ilija Lučić, prof. on July 3, 2014 at 5:25 AM Comments comments (0)

Na uvid dajem anketne listove za vjeronauku/historiju religije i naziv maternjeg jezika za ispis svjedodžbi.

Vjeronauka/historija religije:

JU GIMNAZIJA ŽIVINICE

Živinice

 

ANKETNI LIST

Za učenike I razreda i njihove roditelje

 

 

Poštovani roditelji i učenici,

Prema Nastavnom planu JU Gimnazije Živinice, učenici prvog i drugog razreda su obavezni pohađati nastavu iz Vjeronauke ili Historije religija. Budući da se dobrovoljno opredjeljujete za jedan od ponuđenih predmeta, molimo Vas, učenika i roditelja / staratelja učenika, da se zajedno izjasnite:

Želim da moje dijete pohađa nastavu:

a) Islamske vjeronauke

b) Katoličke vjeronauke

c) Pravoslavne vjeronauke

d) Historije religija

 

Ime i prezime učenika: ________________________________

Potpis roditelja/staratelja: ________________________________

Kontakt telefon roditelja/staratelja: _________________________

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naziv maternjeg jezika:

U GIMNAZIJA ŽIVINICE

Živinice

 

ANKETNI LIST

Za učenike I razreda i njihove roditelje

 

 

Poštovani roditelji i učenici,

Prema Nastavnom planu JU Gimnazije Živinice, učenici su obavezni pohađati nastavu iz Bosanskog / Hrvatskog / Srpskog jezika i književnosti. Molimo Vas, učenika i roditelja / staratelja učenika, da se zajedno izjasnite koji naziv maternjeg jezika želite da bude upisan u svjedočanstvo/svjedodžbu Vašeg djeteta.

a) Bosanski jezik i književnost

b) Hrvatski jezik i književnost

c) Srpski jezik i književnost

 

Ime i prezime učenika: ________________________________

Potpis roditelja/staratelja: ________________________________

Kontakt telefon roditelja/staratelja: _________________________

 


Upis ucenika u gimnaziju poceo danas 9.6.2014.

Posted by Ilija Lučić, prof. on June 9, 2014 at 5:30 PM Comments comments (0)

Upis ucenika u gimnaziju i druge srednje škole je poceo danas, 9.6.2014. i trajat će do srijede 11.6.2014. Ovo je prvi upisni rok. Detalje konkursa pogledajte na stranici www.monkstk.ba

Dan skole: Obiljezeno 50 godina postojanja Gimnazije

Posted by Sanel Mumic on May 10, 2014 at 8:45 AM Comments comments (0)

Prigodnim programom u BKC-u obilježen je Dan škole „Gimnazije“ Živinice i jubilej 50 godina postojanja ove obrazovne ustanove. Svečanosti su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i ministar za obraovanje, nauku kulturu i sport profesor doktor Mirsad Kunić.

 

U obraćanju gostima direktor Tihomir Vasić, istakao je razvoj i brojne uspjehe škole.

 

- Za nas je ovo značajan jubilej 50 godina postojanja. Kroz historiju ova škola je od montažnog objekta došla do savremeno opremljene ustanove. Naši učenici i profesori postižu značajne rezultate na svim nivoima takmičenja. Također, učenici koji su nekad pohađali ovu ustanovu, rade na prestižnim svjetskim univerzitetima. Naša misija i cilj je obrazovanje mladih ljudi - kazao je direktor škole Tihomir Vasić.

 

Priznanja i pohvale za postignute rezultate dobili su najbolji učenici po razredima, a to su Salih Šahbegović, Naida Nuhanović, Amina Aljić i Amra Muratović.

 

Za učenika generacije u ovoj školskoj godini proglašen je Samir Halilčević, koji je svoje odlikovanje opravdao marljivim radom u učenju. Samir je tokom školovanja ostavrio odlične uspjehe na takmičenjima, a za svoj uspjeh zahvalio se roditeljima i profesorima.

 

 

Pohvaljeni učenici za ostvarene rezultate u vannastavnim aktivnostima su: Almedina Đuderić, Kemal Salihbegović, Adnan Imamović, Merima Hajdarbegović, Nejra Brcaninovic, Amela Tulumovic, Nedima Kamberovic, Dzenan Tursunovic, Azra Nurkić, Senad Klopić, Adnina hamzic, Amina Alibasic, benjamin Čerkezovic, Damir Delic, Majda Husejnovic, Samira Mujabasic, Sabrina Siocic, Admir Fehric i Adnan Andelic.

 

U vremenu od 50 godina Gimnazije mnogi profesori ostavili su pečat u radu škole i dali svoj veliki doprinos ukupnim rezultatima. Za dugogodisnji rad pohvaljeni su sljedeci profesori: Anton Jurica, Hasan Rahmanovic, Jasim Begovic, Amir Adrovic, Dževida Šehović, Hanka Bandovic, Hasija Halilovic, Muhamed Dedic, Jusuf Beridan, Ilija Lučic, Redzo Butkovic, Gordana Tadic i posthumno Hamdija Mumic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dani otvorenih vrata

Posted by Sanel Mumic on May 5, 2014 at 6:25 AM Comments comments (0)

Gimnazija Zivinice ove godine slavi jubilej 50 godina postojanja skole. Tim povodm u prostorijama skole organizovani su Dani otvorenih vrata gdje ce svi zaniteresovani moci vidjeti rad profesora  i ucenika skole.

Posjetioci mogu doci u ponedjeljak i utorak u periodu od 11.30 do 12.30 sati. Svi ucenici zavrsnih razreda osnovnih skola mogu prisustvovati radionicama iz odredjenih nastavnih predmeta, vannastavnih aktivnosti i sekcija skole.

Biblioteka bogatija za 161 knjigu

Posted by Sanel Mumic on April 14, 2014 at 11:40 AM Comments comments (0)

Biblioteka nase skole bogatija je za 161 knjigu, tacnije 13 naslova od prvog do cetvrtog razreda. Naime, Vijece roditelja i ucenika  pokrenuli su vrlo znacajnu akciju nabavke potrebnih lektirnih naslova. U ovoj akciiji ucestvovala su privrednici nase opcine, ucenici i profesori.

Veliku zahvalnost za novcana sredstva idu osiguranju "Zovko", pekari "Ukus", firmama "Elektoremont", "Limmont", knjigovodstvenom birou "Nisic" i Cafematicu.

Na ovaj nacin omoguceno je da nasi ucenici mogu imati na raspolaganju sve lektirne naslove cime je olaksan  rad kako ucenicima tako i profesorima.

Gimnazija: Odrzano Kantonalno takmicenje iz matematike

Posted by Sanel Mumic on April 14, 2014 at 12:55 AM Comments comments (0)

U organizaciji Pedagoškog zavoda TK i udruženja matematičara TK održano je Kantonalno takmičenje iz matematike u Gimnaziji Živinice. Učestvovalo je preko 200 učenika od prvog do četvrtog razreda iz 28 srednjih škola s područja Tuzlanskog kantona. Nakon trosatnog testiranja po pet prvoplasiranih učenika svih razreda plasirali su se na Federalno takmičenje.

Od prvih razreda srednjh škola najbolji su bili Azur Đonlagić, Jasmin Vićentijević, Harun Pirić, Emina Brkić i Edis Mašić.

Slijedeći učenici drugih razreda ostvarili su plasman na daljne takmičenje Hajrudin Jupić, Naria Đedović, Edina Hodžić, Almedin Selimović i Emir Muratović.

Najbolji učenici trećih razreda su Ajla Nurkanović, Muhamed Dedić, Mahira Tankić, Belma Omerbegović i Ajdin Nakičević.

Najbolje znanje iz matematike četvrtih razreda pokazali su Samir Halilčević, Džemo Mustajbašić, Semir Omerović, Elmedin Jašić i Amer Muratagić.

 

Kantonalno takmicenje ucenika srednjih skola Tuzlanskog kantona iz matematike odrzano u Gimnaziji Zivinice

Posted by Ilija Lučić, prof. on April 12, 2014 at 5:10 PM Comments comments (0)

Kantonalno takmicenje ucenika srednjih skola Tuzlanskog kantona iz matematike odrzano u Gimnaziji Zivinice.

Rang lista takmicenja moze se preuzeti na stranici Gimnazije Zivinice, link Gimnazijalac

Projekt Gradjanin: Ucenici Gimnazije se plasirala na Kantonalno takmicenje

Posted by Sanel Mumic on April 9, 2014 at 4:40 AM Comments comments (0)

Mješovita sednja škola Živinice bila je domaćin općinskog takmičenja iz Projekta Građanin, na kojem je učestvovalo 9 osnovnih i 2 srednje škole. Učenici su obradili društvenu problematiku lokalne zajednice i na taj način, uz alternativne mjere, plan akcije i prijedloge nudili su rješenja problema. 

U konkurenciji srednjih škola Gimnazija Živinice osvojila je prvo mjesto i plasmana na kantonalno takmičenje. Naši učenici ove godine odabrali su temu „Zagađenje vode i životne sredine.“

Članovi sekcije temeljito su odradili temu i sproveli nekoliko akcija u ublažavanju ovog problema, kao i izučavali postojeće mjere javne politike. Uložili su veliki trud u izradu portfolija i prikupljanja dokumentacije.

Ekipa Gimnazije Živinice predstavljat će općinu Živinice na kantonalnom takmičenju koje će se održati 25. i 26. marta u Behram-begovoj medresi u Tuzli.


Skolsko takmicenje Projekat Gradjanin: Pbjednik II3 odjeljenje

Posted by Sanel Mumic on April 2, 2014 at 3:55 AM Comments comments (0)

U našoj školi održano je školsko takmičenje iz demokratije - „Projekat Građanin”. Učestvovalie su učenici drugih razreda. Svako od odjeljenja predstavilo se sa drugačijim problemom. Teme su bile sljedeće:

Odjeljenje II 1 – Problem pasa lutalica

Odjeljenje II 2 – Posadi drvo,spasi život

Odjeljenje II 3 – Zagađenje vode i životne sredine

Projekti su realizovani u četiri koraka:problem,alternativne mjere,mi predlažemo i plan akcije.

Komisiju za izbor najboljeg projekta, koji će našu školu predstavljati na općinskom takmičenju, sačinjavali su:

Edin Husović,koordinator Mreže mladih CIVITAS-a Živinice – predsjednik komisije, Suada Trumić,profesor historije i Mirjana Mišić-Krešić, pedagog-psiholog.

 

Za najbolji projekat Komisija je odabrala projekat II 3 odjeljenje – Zagađenje vode i životne sredine koji će našu školu predstavljati na Općinkom takmičenju.

Naida Nuhanovic

 


Rss_feed

Podjeli na facebook

Share on Facebook

JU Gimnazija Živinice