JU Gimnazija Zivinice

Skolske novosti

view:  full / summary

Upis ucenika u srednje skole na podrucju TK

Posted by Ilija Lučić, prof. on June 8, 2015 at 3:05 AM Comments comments (0)

Danas pocinje upis ucenika u srednje skole TK, pa tako i u nasu gimnaziju. Ministarstvo obrazovanja nauke, kulture i sporta TK je ove godine promijenilo kriterije za upis. 

Konkurs i kriterije mozete pogledati na: www.monkstk.ba/index.php/konkursi/515-konkurs-natjecaj-za-upis-ucenika-u-prvi-razred-srednjih-skola-na-podrucju-tuzlanskog-kantona-za-skolsku-2015-2016-godinu 

Posjeta Memorijalnom centru

Posted by Alma Sahbegovic on June 3, 2015 at 10:35 PM Comments comments (0)

U utorak, 2.juna 2015.godine, učenici JU Gimnazija Živinice su, u pratnji profesora Džemala Imamovića i Nihada Tvrtkovića, posjetili Memorijalni centar u Potočarima. Prilikom posjete učenici su vidjeli i Muzej Memorijalnog centra, prisustvovali času historije, te posjetili Srebrenicu. Ovaj odlazak, kao i one prethodnih godina, organiziralo je Vijeće učenika, uz odobrenje Nastavničkog vijeća.

Predavanje o polo?aju nacionalnih manjina

Posted by Alma Sahbegovic on June 1, 2015 at 11:25 AM Comments comments (0)

Dana 28.5.2015. godine u prostorijama JU Gimnazija Živinice u odjeljenjima II1, II2 II3 održano je predavanje na temu "Položaj nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini". Predavanje za učenike pripremila je i realizovala Trumić Hanifa, prof. Cilj predavanja je da se učenici upoznaju sa nacionalnim manjinama i njihovim položajem kako je regulisan Ustavom BiH.

Ucenica generacije Amina Aljic

Posted by Sanel Mumic on May 9, 2015 at 3:05 AM Comments comments (0)

Povodm Dana JU Gimnazije za najboljeg učenika generacije proglašena maturantica Amina Aljić. Od kada je pošla u osnovnu školu, a poslije i Gimnaziju Živinice, u dnevnicima su jedine ocjene bile petice. Uz to, dovoljno bodova je prikupila iz drugih nastavnih i vannastavnih aktivnosti, što joj je donijelo titulu učenice generacije.


Povodom tog značajnog priznanja rekla je:

“Čast je danas biti na ovom mjestu do kojeg sam došla zahvaljujući podršci ljudi koji su bili uz mene. Hvala mojim roditeljima što ni jednog trenutka nisu prestali biti oličenje dobrote, poštenja, zdravog karaktera i ljudskosti. Zahvaljujem se i svojoj generaciji učenika bez kojih bi sve bilo manje vrijedno. Za to da Gimnazija bude mejsto najljepših snova, najvećim dijelom se pobrinu najbolji, najdraži i nepopravljivi IV-3, na čelu sa našom razrednicom prof.Oliverom Kulić, kojoj je ispred cijelog odjeljenja zahvaljujem. Ogromnu zahvalnost dugujem ljudima koji su velikim dijelom učestvovali u kreiranju moje ličnosti, kojom sam zadovoljna, a to su svi moji profesori, među kojima, ipak, moram istaći one koji su se posebno pobrinuli za to da moj rad u ovoj školi ostane zabilježen, a to su profesori Alma Šahbegović, Hasan Rahmanović i naša pedagogica Mirjana Krešić”, rekla je nakon proglašenja za učenicu generacija Amina Aljić.

Ova vrijedna i talentovana učenica ima želju da nastavi studije na Medicinskom fakultetu u Tuzli i vjeruje da će zadovoljiti upisne kriterije.

“Priznanje koje sam dobili ni jednog trenutka neće učiniti da se osjećam boljom od bilo koga drugog, jer titule, nagrade i priznanja nisu kriteriji na osnovu kojih želim biti poređena sa drugim ljudima, jer u svom životu želim težiti mnogo većim i uzvišenijim ciljevima”, rekla je odlikašica Amina

Odrzana svecanost povodom Dana skole

Posted by Sanel Mumic on May 9, 2015 at 3:00 AM Comments comments (0)

Gimnazija je danas proslavila svoj 51.rođendan i to je bila prilika da, nakon pozdravnih riječi gostima i domaćinima, direktor Tihomir Vasić kaže nešto više o postignutim rezultatima:

“Poznato je da smo nove prostorije Gimnazije dobili 2010.godine, koje su poboljšale uslove rada, ali još uvijek nismo u punim kapacitetima. U saradnji sa roditeljima i poduzetnicima počeli smo realizovati projekte na stvaranju još boljih uslova rada, nabavljamo namještaj i adaptiramo prostorije prema potrebama savremenog izvođenjua nastave. Zahvaljujući veoma dobrom odzivu poduzetnika gotovo sve učionice smo pretvorili u multimedijalne. Mi smo u protekloj školskoj godini, prema rezultatima vrednovanja rada škokola od strane Pedagoškog zavoda TK, osvojili 3.mjesto u konkurenciji gimnazija TK, dok smo prema rezultatima u učenju i vladanju na prvom mjestu. Naši učenici su ove godine postigli veoma dobre rezultate na raznim takmičenjima i stigli su do najboljih u BiH iz pojedinih nastavnih predmeta, te koristim ovu priliku da im još jednom čestitam na tim velikim uspjesima”.


Najboljim učenicima koji su postigli zapažene rezultate na općinskim, kantonalnim, federalnim i državnom takmičenju uručena su priznanja. Takođe, priznanja su uručena i njihovim mentorima-profesorima!Na osnovu Odluke Nastavničkog vijeća JU Gimnazije nagrađeni su dugogodišnji profesori škole: Zuhra Avdić, Muhidin Šišić i Tihomir Vasić.


Za najboljeg učenika prvog razreda proglašena je Azra Muratović, drugog Lejla Mulavdić, trećeg Naida Nuhanović i četvrtog razreda Ajla Ćasurović.

Za učenicu generacije školske 2014/15 godine u JU Gimnaziji proglašena je Amina Aljić, koja je nagrađena prigodnim poklonima od svoje škole, općinskog načelnika Asima Aljića i PK Dubrave.


U kulturno zabavnom dijelu programa nastupio je hor, dramska sekcija, predstavio se i školski bend, folkrorna i druge sekcije.


Promocija JU Gimnazija Zivinice

Posted by Alma Sahbegovic on May 1, 2015 at 2:25 AM Comments comments (0)

U proteklom periodu izvršena je prezentacija JU Gimnazije Živinice učenicima završnih razreda osnovnih škola. Na tim prezentacijama učenici su upoznati sa prednostima pohađanja gimnazije za sve one koji planiraju nastavak školovanja na nekom od univerziteta. Da bi učenici vidjeli na licu mjesta šta im nudi naša škola učenici i profesori su organizirali Dan otvorenih vrata koji će se održati 6.maja 2015.godine, od 11.30 do 13.30.

Kantonalno takmicenje CIVITAS

Posted by Alma Sahbegovic on May 1, 2015 at 2:25 AM Comments comments (0)

Dana 28.04.2015.godine, u organizaciji Pedagoškog zavoda TK i Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava Civitas, održano je kantonalno takmičenje „Projekt građanin“ za osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona. Domaćin je bila OŠ Brijesnica. Učenici naše škole su zauzeli četvrto mjesto. Iskrene čestitke učenicima i mentorici Hanifi Trumić, profesorici demokratije i ljudskih prava.

Kantonalno takmicenje iz geografije

Posted by Alma Sahbegovic on April 28, 2015 at 10:05 AM Comments comments (0)

Učenica Naida Nuhanović je, na Kantonalnom takmičenju iz geografije, održanom 25.aprila 2015.godine u JU Gimnazija Meša Selimović, osvojila drugo mjest. Iskrene čestitke učenici i mentoru Nihadu Tvrtkoviću, profesoru geografije.

Kantonalno takmicenje iz hemije

Posted by Alma Sahbegovic on April 26, 2015 at 1:45 PM Comments comments (0)

25.aprila 2015.godine, u JU Mješovita srednja škola Živinice, održano je Kantonalno takmičenje iz hemije. Učenica JU Gimnazija Živinice, Amina Aljić, je osvojila četvrto mjesto i time se plasirala na Federalno takmičenje. Iskrene čestitke učenici i mentoru, profesoru Hasanu Rahmanoviću.

Cuvari povijesti

Posted by Alma Sahbegovic on April 26, 2015 at 1:40 PM Comments comments (0)

https://www.youtube.com/watch?v=FG4cue07Wpo&feature=youtu.be" target="_blank" rel="nofollow">http://https://www.youtube.com/watch?v=FG4cue07Wpo&feature=youtu.bePrvi festival srednjoškolskog kratkog filma Švenk održan je 25. aprila 2015.godine u kinu Meeting Point u Sarajevu.

Na Festivalu je prikazano 14 kratkih filmova koje su režirali srednjoškolci iz škola širom BiH, odabrani između 110 aplikacija iz 56 srednjih škola. Jedan od filmova pod nazivom "Čuvari povijesti" režirala je i učenica naše škole, Azra Nurkić. Tročlani žiri Festivala - renomirani redatelji Pjer Žalica i Srđan Vuletić, te Talents Sarajevo menadžer Asja Makarević, dodijelili su vrijedne nagrade autorima najboljih filmova.

Projekt je dio Connecting Creatively projekta koji implementira British Council u suradnji sa Srednjom školom primijenjenih umjetnosti Sarajevo i Sarajevo Film Festivalom uz podršku Microsofta BiH i UniCredit Bank, a finansira Europska unija kroz program "Sarajevo 2014" u sklopu obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata.

Ove godine nagradu "Zlatni švenk" dobio je Aid Bešić za film "Kafa".


Rss_feed

Podjeli na facebook

Share on Facebook

JU Gimnazija Živinice