JU Gimnazija Zivinice

Skolske novosti

view:  full / summary

Zivinicki gimnazijalci obiljezili ??? Medjunarodni dan srednjoskolaca

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 5:40 PM Comments comments (0)

Naravno, kao i za svaki međunarodni dan, i ovaj ima svoj povod, a to je sjećanje na praške srednjoškolce, ali i studente koji su zbog mirnog protesta bez ikakvog suđenja i dokazivanja krivnje, strijeljani.

Tog 17. novembra 1939. godine održali su miran protest kako bi pokazali neslaganje s nacističkom okupacijom svoje zemlje. Ovaj dan je povezan s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.


Živinički gimnazijalci su na izuzetno kreativan način istakli značaj tog datuma. Vijeće učenika u koordinaciji sa menadžmentom i profesorima Gimnazije, organizovalo je različite radionice, gdje je došlo do izražaja stvaralaštvo koje je plod mašte, želje i učenja.


Sama ideja je bila da se ne rade klasične kreacije, nego kreacije koje se ne mogu vidjeti svaki dan sa zanimljivim detaljima i idejama. Zato su se učesnici kreativnih radionica pobrinuli i uradili lijepih unikatnih predmeta koji se do tada nisu vidjeli.

Kada nešto lijepo i korisno uradiš i pokloniš svome drugu, ostavlja te bez daha, to se danas dešavalo među živiničkim gimnazijalcima, poklanjali su različite unikatne rukotvorine. Posebno je oduševljenje bilo uz zabavu koju su organizovali učenici gimnazije za sve učesnike pomenute manifestacije.


Edukacija: Poboljsanja zdravstvenog obrazovanja ucenica

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:30 AM Comments comments (0)

Dana, 11.11.2014.godine u prostorijama JU Gimnazija Živinice uspješno je realizovan ,,Projekat poboljšanja zdravstvenog obrazovanja učenica,,.

Cilj eduakcije bio je podizanje svijesti kod učenica o potrebi održavanja lične higijene.Učestvovale su učenice prvih razreda, a predavanje je trajalo jedan školski sat (45min.) u okviru kojeg je predviđena prezentacija (uz korištenje lapotopa i projektora), a predavač je bila dr. med.Lejla Kulublija.


Tokom predavanja učenice su mogle postavljati pitanja.U toku prezentacije se razgovaralo isključivo i prevenciji i očuvanju zdravlja učenica.Učenice su osim predavanja dobijale i pisane brošure i prigodne poklon pakete.


 

Realizovan projekat Volontira-kreditiraj

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:25 AM Comments comments (0)

I ove godine,kao i prethodnih,Vijeće učenika JU Gimnazija Živinice učestvuje u projektu „Volontiraj-kreditiraj”.Projekat „Volontiraj-kreditiraj” je projekat koji je posvećen srednjoškolcima sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.


Glavni ciljevi ovog projekta su poboljšanje statusa mladih, jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost i razvoj lokalne zajednice.Projekat je osnovan od strane organizacije INFOHOUSE, a sastoji se iz tri osnovna koraka:

-Socijalni dan

-Edukativni seminar i

-Sajam ideja.


U petak 31.oktobra 2014.godine obilježen je osmi „Socijalni dan”.50 učenika naše škole je volontiralo u lokalnim institucijama i firmama. Ovakav način društvenog rada je obostrano koristan,ali je srednjoškolcima značajniji jer im se pruža mogućnost da steknu nova znanja i iskustva.


Želimo istaći da se broj radnih mjesta koja smo ove godine obezbijedili značajno povećao.To je dokaz da smo prošle godine pokazali se kao dobri volonteri.Iskustva koja smo kasnije razmijenili veoma su pozitivna,dan je bio uspješan,svi učenici-volonteri zadovoljni.

Izlet na Zlaci

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:25 AM Comments comments (0)

Dana 29.09.2014.godine,učenici naše škole bili su na izletu na Mačkovcu,Zlača.Vremenske prilike bile su pogodne za jedno lijepo druženje ispunjeno sportskim aktivnostima,šetnjom i zabavom.

Dogovoreno vrijeme polaska bilo je u 9h ispred hotela Konjuh.U pratnji profesora naše škole stigli smo na odredište.Svako odjeljenje na svoj način je provelo vrijeme do 14:30h kada smo dogovorili povratak. Posjeta ovom izletištu već je tradicionalna po školskom planu i programu.Nadamo se da ćemo i sljedeće godine imati priliku da se družimo na ovakav način.

N. Nuhanovic

Nasi ucenici na maturalnoj ekskurziji u Spaniji

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:05 AM Comments comments (0)

Početak nove školske godine označava i nove obaveze. Tako su učenici četvrtih razreda živiničke Gimnazije, bili na maturalnoj ekskurziji u Španiji.


Maturanti su se vratili bogati za još jedno iskustvo, jer su obišli najbolje svjetske destinacije, Veneciju, grad vječne ljubavi Veronu u Italiji, Kan u Francuskoj i metropolu Barselonu. Muškarci su se najviše radovali posjeti stadionu najvećeg fubalskog kluba Barcelone. Oni su bili fascinirani zdanjem.


Učenice kažu da je ekskurzija bila za pamćenje.

-Bilo je predobro, nestvarno. Ne možemo opisati osjećaj. Sve nam se svidjelo, kulutra tradicija drugih naroda. Posjetili smo grad vječne ljubavi.Posebno nas oduševila metropola Barselona, a i stadion. Posjetili smo Por Aventuru i tu je bilo prelijepo-kazali su naši maturanti.


 

K O N K U R S za prijem u radni odnos nastavnika i strucnih saradnika u osnovnim i srednjim skolama Tuzlanskog kantona

Posted by Ilija Lučić, prof. on August 6, 2014 at 10:55 AM Comments comments (0)

K O N K U R S

za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona

Anketni listovi za vjeronauku/historiju religije i naziv maternjeg jezika

Posted by Ilija Lučić, prof. on July 3, 2014 at 5:25 AM Comments comments (0)

Na uvid dajem anketne listove za vjeronauku/historiju religije i naziv maternjeg jezika za ispis svjedodžbi.

Vjeronauka/historija religije:

JU GIMNAZIJA ŽIVINICE

Živinice

 

ANKETNI LIST

Za učenike I razreda i njihove roditelje

 

 

Poštovani roditelji i učenici,

Prema Nastavnom planu JU Gimnazije Živinice, učenici prvog i drugog razreda su obavezni pohađati nastavu iz Vjeronauke ili Historije religija. Budući da se dobrovoljno opredjeljujete za jedan od ponuđenih predmeta, molimo Vas, učenika i roditelja / staratelja učenika, da se zajedno izjasnite:

Želim da moje dijete pohađa nastavu:

a) Islamske vjeronauke

b) Katoličke vjeronauke

c) Pravoslavne vjeronauke

d) Historije religija

 

Ime i prezime učenika: ________________________________

Potpis roditelja/staratelja: ________________________________

Kontakt telefon roditelja/staratelja: _________________________

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naziv maternjeg jezika:

U GIMNAZIJA ŽIVINICE

Živinice

 

ANKETNI LIST

Za učenike I razreda i njihove roditelje

 

 

Poštovani roditelji i učenici,

Prema Nastavnom planu JU Gimnazije Živinice, učenici su obavezni pohađati nastavu iz Bosanskog / Hrvatskog / Srpskog jezika i književnosti. Molimo Vas, učenika i roditelja / staratelja učenika, da se zajedno izjasnite koji naziv maternjeg jezika želite da bude upisan u svjedočanstvo/svjedodžbu Vašeg djeteta.

a) Bosanski jezik i književnost

b) Hrvatski jezik i književnost

c) Srpski jezik i književnost

 

Ime i prezime učenika: ________________________________

Potpis roditelja/staratelja: ________________________________

Kontakt telefon roditelja/staratelja: _________________________

 


Upis ucenika u gimnaziju poceo danas 9.6.2014.

Posted by Ilija Lučić, prof. on June 9, 2014 at 5:30 PM Comments comments (0)

Upis ucenika u gimnaziju i druge srednje škole je poceo danas, 9.6.2014. i trajat će do srijede 11.6.2014. Ovo je prvi upisni rok. Detalje konkursa pogledajte na stranici www.monkstk.ba

Dan skole: Obiljezeno 50 godina postojanja Gimnazije

Posted by Sanel Mumic on May 10, 2014 at 8:45 AM Comments comments (0)

Prigodnim programom u BKC-u obilježen je Dan škole „Gimnazije“ Živinice i jubilej 50 godina postojanja ove obrazovne ustanove. Svečanosti su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i ministar za obraovanje, nauku kulturu i sport profesor doktor Mirsad Kunić.

 

U obraćanju gostima direktor Tihomir Vasić, istakao je razvoj i brojne uspjehe škole.

 

- Za nas je ovo značajan jubilej 50 godina postojanja. Kroz historiju ova škola je od montažnog objekta došla do savremeno opremljene ustanove. Naši učenici i profesori postižu značajne rezultate na svim nivoima takmičenja. Također, učenici koji su nekad pohađali ovu ustanovu, rade na prestižnim svjetskim univerzitetima. Naša misija i cilj je obrazovanje mladih ljudi - kazao je direktor škole Tihomir Vasić.

 

Priznanja i pohvale za postignute rezultate dobili su najbolji učenici po razredima, a to su Salih Šahbegović, Naida Nuhanović, Amina Aljić i Amra Muratović.

 

Za učenika generacije u ovoj školskoj godini proglašen je Samir Halilčević, koji je svoje odlikovanje opravdao marljivim radom u učenju. Samir je tokom školovanja ostavrio odlične uspjehe na takmičenjima, a za svoj uspjeh zahvalio se roditeljima i profesorima.

 

 

Pohvaljeni učenici za ostvarene rezultate u vannastavnim aktivnostima su: Almedina Đuderić, Kemal Salihbegović, Adnan Imamović, Merima Hajdarbegović, Nejra Brcaninovic, Amela Tulumovic, Nedima Kamberovic, Dzenan Tursunovic, Azra Nurkić, Senad Klopić, Adnina hamzic, Amina Alibasic, benjamin Čerkezovic, Damir Delic, Majda Husejnovic, Samira Mujabasic, Sabrina Siocic, Admir Fehric i Adnan Andelic.

 

U vremenu od 50 godina Gimnazije mnogi profesori ostavili su pečat u radu škole i dali svoj veliki doprinos ukupnim rezultatima. Za dugogodisnji rad pohvaljeni su sljedeci profesori: Anton Jurica, Hasan Rahmanovic, Jasim Begovic, Amir Adrovic, Dževida Šehović, Hanka Bandovic, Hasija Halilovic, Muhamed Dedic, Jusuf Beridan, Ilija Lučic, Redzo Butkovic, Gordana Tadic i posthumno Hamdija Mumic.


 

 

Dani otvorenih vrata

Posted by Sanel Mumic on May 5, 2014 at 6:25 AM Comments comments (0)

Gimnazija Zivinice ove godine slavi jubilej 50 godina postojanja skole. Tim povodm u prostorijama skole organizovani su Dani otvorenih vrata gdje ce svi zaniteresovani moci vidjeti rad profesora  i ucenika skole.

Posjetioci mogu doci u ponedjeljak i utorak u periodu od 11.30 do 12.30 sati. Svi ucenici zavrsnih razreda osnovnih skola mogu prisustvovati radionicama iz odredjenih nastavnih predmeta, vannastavnih aktivnosti i sekcija skole.


Rss_feed

Podjeli na facebook

Share on Facebook

JU Gimnazija Živinice