JU Gimnazija Zivinice

Skolske novosti

view:  full / summary

Odrzano predavanje na temu "Kampanja javnog zagovaranja"

Posted by Sanel Mumic on December 9, 2014 at 6:40 PM Comments comments (0)

Dana 05.12.2014 god. od strane udruženja „Centar za socijalne inovacije“ održana su dva javna predavanja na temu „Sigurnost i zaštita djece na internetu“.

Predavanja su održana u periodu od 12.30 do 14.00 sati tj. dva školska časa u odjeljenjima II1 i II2 . Predavači su bili Afredita Arnautović i Mirsad Hasanović.Kroz kratak film prisutni učenici su upoznati sa pojavom zloupotrebe ličnih podataka.


Cilj održane radionice je bio upoznati učenike o dobrim i lošim stranama interneta i mogućnostima sigurnijeg korišćenja interneta.Predavanje je privuklo veliku pažnju, učesnici su bili aktivni i jako zadovoljni izloženim sadržajem.


U skoli odrzano predavanje na temu "Vodjenje kucnog budzeta"

Posted by Sanel Mumic on December 5, 2014 at 2:10 AM Comments comments (0)

Dana 21.11.2014 god. od strane udruženja za odgovorno upravljanje ličnim finansijama „U Plusu“ održana su dva javna predavanja na temu „Vođenje kućnog budžeta, štednja i kako ostvariti svoja prava“. Predavanja su održana u periodu od 12.30 do 14.15 sati tj. dva školska časa u odjeljenju II1.


Predavači su bili Hata Begić i Elma Mujagić. Prisutni učenici su informisani i podučeni principima štedljivog ponašanja i odgovornog trošenja novca. Predavanje je privuklo veliku pažnju, učesnici su bili aktivni i jako zadovoljni izloženim sadržajem.


Svjetski dan porbe protiv AIDS-a

Posted by Sanel Mumic on December 2, 2014 at 4:20 AM Comments comments (0)

U ponedjeljak, 1.decembra  2014. godine, povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, predstavnici Crvenog kriza opcine Zivinice odrzali su eduaktivno predavanje za ucenike Gimnazije Zivinice.

Predavanju su prisustvovali ucenici IV razreda naše škole. Naši đaci upoznati su o uzrocima nastanka AIDS-a. 


Svecnosti povodom Dana drzavnosti BiH

Posted by Sanel Mumic on November 26, 2014 at 3:30 AM Comments comments (0)

Povodom 25.novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovcine učenici Gimnazije i Mješovite srednje škole Živinice organizovali su svečanost.

Održana je prigodna priredba u holu MSŠ uz intoniranje državne hiumne. Učest vovale su članovi sekcija obje škole, prisutnima je pročitan i tekst povodom rođendana jedine nam domovine.

“BiH je ponosna na svoj doprinos u pobjedi nad fašizmom. Oni koji to pokušavaju dovesti u pitanje imaju odsustvo historijske odgovornosti. Bosanskohercegovački antifašisti su se izborili za današnje međunarodno priznate granice BiH na zasjedanjima ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a”.


Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Gimnazija Živinice upućuje najiskrenije čestitke  zaposlenicima, učenicima i svim građanima Bosne i Hercegovine.


Zivinicki gimnazijalci obiljezili ??? Medjunarodni dan srednjoskolaca

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 5:40 PM Comments comments (0)

Naravno, kao i za svaki međunarodni dan, i ovaj ima svoj povod, a to je sjećanje na praške srednjoškolce, ali i studente koji su zbog mirnog protesta bez ikakvog suđenja i dokazivanja krivnje, strijeljani.

Tog 17. novembra 1939. godine održali su miran protest kako bi pokazali neslaganje s nacističkom okupacijom svoje zemlje. Ovaj dan je povezan s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.


Živinički gimnazijalci su na izuzetno kreativan način istakli značaj tog datuma. Vijeće učenika u koordinaciji sa menadžmentom i profesorima Gimnazije, organizovalo je različite radionice, gdje je došlo do izražaja stvaralaštvo koje je plod mašte, želje i učenja.


Sama ideja je bila da se ne rade klasične kreacije, nego kreacije koje se ne mogu vidjeti svaki dan sa zanimljivim detaljima i idejama. Zato su se učesnici kreativnih radionica pobrinuli i uradili lijepih unikatnih predmeta koji se do tada nisu vidjeli.

Kada nešto lijepo i korisno uradiš i pokloniš svome drugu, ostavlja te bez daha, to se danas dešavalo među živiničkim gimnazijalcima, poklanjali su različite unikatne rukotvorine. Posebno je oduševljenje bilo uz zabavu koju su organizovali učenici gimnazije za sve učesnike pomenute manifestacije.


Edukacija: Poboljsanja zdravstvenog obrazovanja ucenica

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:30 AM Comments comments (0)

Dana, 11.11.2014.godine u prostorijama JU Gimnazija Živinice uspješno je realizovan ,,Projekat poboljšanja zdravstvenog obrazovanja učenica,,.

Cilj eduakcije bio je podizanje svijesti kod učenica o potrebi održavanja lične higijene.Učestvovale su učenice prvih razreda, a predavanje je trajalo jedan školski sat (45min.) u okviru kojeg je predviđena prezentacija (uz korištenje lapotopa i projektora), a predavač je bila dr. med.Lejla Kulublija.


Tokom predavanja učenice su mogle postavljati pitanja.U toku prezentacije se razgovaralo isključivo i prevenciji i očuvanju zdravlja učenica.Učenice su osim predavanja dobijale i pisane brošure i prigodne poklon pakete.


 

Realizovan projekat Volontira-kreditiraj

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:25 AM Comments comments (0)

I ove godine,kao i prethodnih,Vijeće učenika JU Gimnazija Živinice učestvuje u projektu „Volontiraj-kreditiraj”.Projekat „Volontiraj-kreditiraj” je projekat koji je posvećen srednjoškolcima sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.


Glavni ciljevi ovog projekta su poboljšanje statusa mladih, jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost i razvoj lokalne zajednice.Projekat je osnovan od strane organizacije INFOHOUSE, a sastoji se iz tri osnovna koraka:

-Socijalni dan

-Edukativni seminar i

-Sajam ideja.


U petak 31.oktobra 2014.godine obilježen je osmi „Socijalni dan”.50 učenika naše škole je volontiralo u lokalnim institucijama i firmama. Ovakav način društvenog rada je obostrano koristan,ali je srednjoškolcima značajniji jer im se pruža mogućnost da steknu nova znanja i iskustva.


Želimo istaći da se broj radnih mjesta koja smo ove godine obezbijedili značajno povećao.To je dokaz da smo prošle godine pokazali se kao dobri volonteri.Iskustva koja smo kasnije razmijenili veoma su pozitivna,dan je bio uspješan,svi učenici-volonteri zadovoljni.

Izlet na Zlaci

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:25 AM Comments comments (0)

Dana 29.09.2014.godine,učenici naše škole bili su na izletu na Mačkovcu,Zlača.Vremenske prilike bile su pogodne za jedno lijepo druženje ispunjeno sportskim aktivnostima,šetnjom i zabavom.

Dogovoreno vrijeme polaska bilo je u 9h ispred hotela Konjuh.U pratnji profesora naše škole stigli smo na odredište.Svako odjeljenje na svoj način je provelo vrijeme do 14:30h kada smo dogovorili povratak. Posjeta ovom izletištu već je tradicionalna po školskom planu i programu.Nadamo se da ćemo i sljedeće godine imati priliku da se družimo na ovakav način.

N. Nuhanovic

Nasi ucenici na maturalnoj ekskurziji u Spaniji

Posted by Sanel Mumic on November 18, 2014 at 3:05 AM Comments comments (0)

Početak nove školske godine označava i nove obaveze. Tako su učenici četvrtih razreda živiničke Gimnazije, bili na maturalnoj ekskurziji u Španiji.


Maturanti su se vratili bogati za još jedno iskustvo, jer su obišli najbolje svjetske destinacije, Veneciju, grad vječne ljubavi Veronu u Italiji, Kan u Francuskoj i metropolu Barselonu. Muškarci su se najviše radovali posjeti stadionu najvećeg fubalskog kluba Barcelone. Oni su bili fascinirani zdanjem.


Učenice kažu da je ekskurzija bila za pamćenje.

-Bilo je predobro, nestvarno. Ne možemo opisati osjećaj. Sve nam se svidjelo, kulutra tradicija drugih naroda. Posjetili smo grad vječne ljubavi.Posebno nas oduševila metropola Barselona, a i stadion. Posjetili smo Por Aventuru i tu je bilo prelijepo-kazali su naši maturanti.


 

K O N K U R S za prijem u radni odnos nastavnika i strucnih saradnika u osnovnim i srednjim skolama Tuzlanskog kantona

Posted by Ilija Lučić, prof. on August 6, 2014 at 10:55 AM Comments comments (0)

K O N K U R S

za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona


Rss_feed

Podjeli na facebook

Share on Facebook

JU Gimnazija Živinice