JU Gimnazija Živinice

Click here to edit subtitle

Skolske novosti

view:  full / summary

Konacne rang liste kandidata i odluke o prijemu prijavljenih na konkurs od 30.12.2016.

Posted by Ilija Lučić, prof. on January 30, 2017 at 5:30 AM Comments comments ()

Na linku koji slijedi nalaze se konačne rang liste  i odluke o prijemu kandidata koji su se prijavili po konkursu od 30.12.2016. godine.

https://drive.google.com/drive/folders/0B47vECzzPY9gNFZTMHZoR1NSeE0?usp=sharing

Odluke i rang liste kandidata po konkursu od 30.dec. 2016.

Posted by Ilija Lučić, prof. on January 23, 2017 at 5:05 AM Comments comments ()

Na slijedećem linku možete pogledati odluke i rang liste kandidata po konkursu objavljenom 30.dec.2016. godine.

https://drive.google.com/drive/folders/0B6kiFtang5Tca1Fyam1jbTRZX0U?usp=sharing

Konacna rang lista po oglasu

Posted by Ilija Lučić, prof. on September 5, 2016 at 2:25 AM Comments comments ()

Konačna rang lista po raspisanom oglasu od 8.8.2016. godine (higijeničar)

https://drive.google.com/file/d/0B6kiFtang5TcTzhQUDlqN2hmV2s/view?usp=sharing

Odluke o prijemu kandidata

Posted by Ilija Lučić, prof. on August 23, 2016 at 4:05 AM Comments comments ()

Odluke o prijemu kandidata po raspisanom konkursu od 1.8.2016. godine i 8.8.2016. godine nalaze se na slijedecem linku:

https://drive.google.com/file/d/0B47vECzzPY9ga0Z1N01kX2pkdjQ/view?usp=sharing

Rang lista ucenika primljenih u prvom upisnom roku za skolsku 2016./2017.

Posted by Mijo - Admin on June 20, 2016 at 2:35 PM Comments comments ()

Rang lista učenika primljenih u prvom upisnom roku za školsku 2016./2017.

Drugi upisni rok počinje u petak,17.juna 2016.godine i traje do 20. juna 2016.godine.

https://www.dropbox.com/s/0je5rx49hqwy2gt/rangabeceda20162017spisak.pdf?dl=0

Obiljezen Dan maternjeg jezika uz promociju knjige

Posted by Sanel Mumic on February 21, 2016 at 12:55 AM Comments comments ()

U Plavoj sali BKS Živinice održana promocija knjige poznatog BH pisca Džemaludina Latića “Careve oči Srebrena česma”, a u povodu Dana maternjeg jezika. Veoma uspješni organiozatori promocije knjige bili su javne ustanove Gimnazija i MSŠ Živinice, čiji su učenici recitovali pjesme autora, dok je takođe bio uspio i nastup hora Gimnazije.

Careve oči je Džemaludina Latića namijenio najmlađoj čitalačkoj publici, mada su pjesme namijenjene svima nama. Ma gdje bio, pjesnikova bit je u zavičaju, tamo gdje raste orah koji je djed posadio kad se pjesnik rodio, tamo gdje njegovu kuću čuva jasen, kuću spremnu da ugosti i pruži toplinu i namjerniku, tamo gdje će nas kaćun naučiti šta je privid a šta istrajavanje, jer, što češće iskazujemo ljubav prema bliskima, drugima, smrt ostaje duže u strašnim snovima, tamo gdje pitkost vode koja prolazi, određuje kamen koji ostaje…

Recenzenti kazuju da Džemaludin Latić sa tri zavičajna vrela, sa tri hajrivode udiše dah koji pokreće šest struna njegove poezije za mlade: prva struna je Bog, druga i treća struna su život i smrt, četvrta i peta su bol i radost, šesta je ljubav. Tu u živoj prirodi, razliježu se cvrkuti, kliktaji, žubori, romori, posebna muzika šuma i livada…


U vremenu karikiranja bosanskog jezika i jezika naših predaka pjesnik Latić čuva našu jezičku baštinu i dokazuje koliko je ona živa, savremena, nezamjenjiva.

O večerašnjoj promociji i svojim djelima autor Džemaludin Latić kaže:

“Priznajem da sam oduševljen večerašnjom veoma dobro posjećenom promocijom, kao i načinom na koji su to organizovale profesorice Alma Šahbegović i Samra Ramić. Učenici su pokazali da su pravi recitatori, koji su moje pjesme predsatvili onako kako sam ja to napisao i zamislio. Moje pjesme su metodički obrađene uz recenziju poznatih profesora književnosti, među kojima dr. Alije Pirića, tako da su našle mjesto u školskoj lektiri”.


zivinice.ba

Gimnazijalci na humanom zadatku

Posted by Sanel Mumic on December 23, 2015 at 2:20 AM Comments comments ()

Učenici J.U. Gimnazije Živinice su realizovali još jednu humanu akciju. Naime, dogovor koji su na prošloj odeljenskoj zajednici učenika Ig2, sa svojim odjeljenskim stariješinom su danas realizovali posjetivši djecu sa posebnim potrebama koji su okupljeni u Udruzenju "Vrati mi osmijeh" , organizacije koja se uistinu brine za njih 123 , koja im pruža ono najbitnije priliku da se druže među sobom.


Makar na trenutak su odvojeni od sivila koje se nadvilo za njih, Centar "Vrati mi osmijeh"pruža im priliku da se druže, a prilika je i nama da osjetimo dio teškoća kroz koje prolaze "heroji" njihovi roditeljiu dijelu dok se družimo sa njima.Grupa učenika Ig2 prenijela je srdačne pozdrave svojih drugara i sa skromnim poklonima uručila je onim kojim je i namijenjeno a to je djeci sa posebnim potrebama.


Ova akcija je dala podstreka u našoj školi, te su se i druga odjeljenja organizovala, pa će u narednom periodu biti novih posjeta iz Gimnazije za djecu koja su okupljena u najhumanijoj organizaciji, a to je Centar Vrati Mi Osmijeh . Humanost nama predstavlja olakšanje ovog vremena, što više nas, lakše je onima koje je potrebna humanost.


Sead Nocajevic, prof.


Rss_feed